Založ si blog

Ľudia /niektorí/ si zaslúžia istoty.

Predvolebný slogan víťaza posledných volieb dnes znie ako naplnený scenár k výroku Benjamina Franklina: “Na svete sú len dve istoty – dane a smrť“.

Až sa mi rozum zastavuje nad rozhodnutiami politikov. Vlastne ani nie, už sa na tom zabávam. Nechápem, ako si môžu myslieť, že ich kroky budú mať taký efekt, ako nám prezentujú v ich skorumpovaných médiách. Teším sa, keď zbadajú, že to bude presne naopak. Ako som sa vyjadril dávnejšie, 1 a pol milióna ľudí v tejto krajine živí tých ostatných, celý štátny aparát, deti, študentov, dôchodcov a ZLODEJOV MILIÁRD. Ako si môžu myslieť, že zvýšením daní a odvodov sa zvýši príjem do štátneho rozpočtu ? Bude to mať presne opačný efekt.

Najväčšia stupidita je tvrdenie, že vyššie dane sa dotknú len tých bohatých, nadpriemerne zarábajúcich. Chúďatká poslanci, však majú menej ako 2.000 EUR. Základ. Ostatné sú predsa príplatky.

Pôjde to ako lavína, živnostníci zrušia firmy, podnikatelia budú upravovať daňové priznania, prípadne prepúšťať zamestnancov, čím len stúpne nezamestnanosť a klesne kúpyschopnosť obyvateľstva. Úrady práce budú praskať vo švíkoch a ľudia sa ocitnú na ulici, pretože nebudú ďalej splácať hypotéky.

A za pomoci SOCIÁLNEJ POISŤOVNE,n.p. /národný podnik/ sa im ujde druhá istota.

Človek nemusí byť ani ekonóm, aby svojim zdravým rozumom dospel k podobným záverom. Ale čo sa čudujeme, keď o všetkom rozhodujú „CELEBRITY, UMELCI A ŠPORTOVCI“. Však na čo sú nám odborníci, ešte by náhodou zistili, o čo tu ide. Treba zachraňovať Španielsko, Grécko … a pchať sa EÚradníkom do zadných končín. Nevadí, že našinec nemá čo do úst a už pomaly ani kde bývať.

A vôbec, však nejako bolo, nejako bude, len my tu nebudeme.

 

Samá voda . ..

10.07.2014

Musím napísať pár riadkov k aktuálnemu cirkusu ohľadom vývozu nášho najväčšieho bohatstva – VODY. Spozornel som už pred viac ako 2 rokmi, keď sa prvý Globsec konal na medzinárodný deň vody a príznačne – v River parku (viac okato sa už asi nedalo). Pred rokom som napísal blog o VLASTIZRADE, pretože to, čo tu zástupcovia majiteľov krajiny páchajú, sa inak [...]

August 68 vs. najväčšia SHOW v histórii Slovenska – Vlastizrada ! ! !

21.08.2013

Demontáž a likvidácia štátu v priamom prenose. Finále 23 ročného rozkrádania sa blíži k svojmu vyvrcholeniu. Sledujte LIVE !!! Teraz sa pripravuje najväčšia hostina … reforma ESO alias chaos, likvidácia SAV /ktorá paradoxne udelila premiérovi cenu za prínos vede/, zrušenie FNM /samozrejme po predošlom vytunelovaní posledných zbytkov spravovaného majetku/ [...]

Prečo „Dobrý anjel“ chce byť prezidentom ?

24.03.2013

Médiá nám zatajujú skutočné obrovské problémy zverejňovaním a rozpitvávaním rozličných menších káuz, manipuláciou a propagandou. Odhliadnuc od toho, že toto bude po strate dôvery v bankový systém, v ktorom ako najchudobnejšia krajina Eurozóny zachraňujeme súkromných bankárov zanedbateľný problém, musím to napísať. Už viac ako rok poukazujem na kauzy a [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 156255x
Priemerná čítanosť článkov: 11161x

Autor blogu

Kategórie