Založ si blog

Májové zúčtovanie, alebo ako fungujú Ficove istoty

Máj sa ako každý rok nesie v znamení odovzdávania vyúčtovaní za užívanie služieb vlastníkom bytov v bytovkách, ktoré má povinnosť každý správca vlastníkom vypracovať a odovzdať. Včera sme mali ako zástupcovia vlastníkov stretnutie s našim správcom. Takže takto fungujú Ficove istoty, inak povedané bytová mafia a výpalníci.

 

Nespokojnosť veľkej väčšiny vlastníkov bytov a nebytových priestorov v tomto období je spojená s odovzdávaním vyúčtovania skutočných nákladov za energie a služby spojené s bývaním, ktoré im predkladajú „veľmi zlí a nekorektní správcovia“. Táto nespokojnosť je založená na sústavnom skrytom zvyšovaní cien energií, ktoré sú v rukách nadnárodných spoločností /všetci vieme, napr. zo spisu Gorila, komu rozpredali, resp. rozkradli a vytunelovali plynárne, elektrárne ako i vodárne/, a ktoré okrem iného vlastnia aj všetky médiá a preto veľmi šikovne spoločne navodzujú atmosféru chaosu v cenovej oblasti.

S tým sa nechce alebo nevie vysporiadať ani vláda. Vláda si robí zásluhy, že obhajuje všetkých bývajúcich, čo nie je pravda.V podvedomí každý vlastník bytu má predstavu, že byt je jednoducho domácnosť. Žiaľ v tejto oblasti zavádzajú všetky vlády ako i telekomunikačné prostriedky, pretože žiaden byt ani v jednom bytovom dome sa z hľadiska ceny plynu nepovažuje za domácnosť. Každá kotolňa /aj malá/ je zaradená do cenovej skupiny podľa veľkosti odberu /maloodber,stredný odber alebo veľkoodber/. Čiže ceny plynu v kotolniach, ktoré vyrábajú teplo a teplú vodu pre vlastníkov bytov a nebytových priestorov sa stanovujú podľa uzatvorených kontraktov, ktoré má uzatvorený ten ktorý dodávateľ a podľa ceny na burze – ako sa vyspia burzoví obchodníci a preto sa menia každú chvíľu.

Za rok 2010 a 2011 sa ceny plynu zvýšili o cca 50%. Napriek tomu nám novinári, komentátori na televíznych kanáloch a hlavne politici všetkým omieľajú dookola, že plyn sa v domácnostiach nezvýšil, ale skôr, že sa znížil. Všetci ľudia majú v podvedomí, že  plyn v domácnostiach sa nezvýšil, ale správca vykázal z dôvodu zvýšenia plynu, ktorý vyrába teplo a teplú vodu v bytovkách zvýšené ceny za plyn až o 20%.

Na záver paradoxné prirovnanie: tiež som Slovák, dokonca si dovolím tvrdiť, že hrdý, som pyšný na to, čo dokázali naši hokejisti, ale som smutný z toho, že strieborná medaila prilákala do ulíc hlavného mesta viac ľudí, ako to, že drvivá väčšina je na hranici prežitia a veľa ľudí aj hlboko pod touto hranicou a túto svoju nespokojnosť ventilujú radšej v krčme ako na námestiach, ako sa to deje v iných krajinách.

Dokedy sa necháme systematicky ožobračovať ?

Samá voda . ..

10.07.2014

Musím napísať pár riadkov k aktuálnemu cirkusu ohľadom vývozu nášho najväčšieho bohatstva – VODY. Spozornel som už pred viac ako 2 rokmi, keď sa prvý Globsec konal na medzinárodný deň vody a príznačne – v River parku (viac okato sa už asi nedalo). Pred rokom som napísal blog o VLASTIZRADE, pretože to, čo tu zástupcovia majiteľov krajiny páchajú, sa inak [...]

August 68 vs. najväčšia SHOW v histórii Slovenska – Vlastizrada ! ! !

21.08.2013

Demontáž a likvidácia štátu v priamom prenose. Finále 23 ročného rozkrádania sa blíži k svojmu vyvrcholeniu. Sledujte LIVE !!! Teraz sa pripravuje najväčšia hostina … reforma ESO alias chaos, likvidácia SAV /ktorá paradoxne udelila premiérovi cenu za prínos vede/, zrušenie FNM /samozrejme po predošlom vytunelovaní posledných zbytkov spravovaného majetku/ [...]

Prečo „Dobrý anjel“ chce byť prezidentom ?

24.03.2013

Médiá nám zatajujú skutočné obrovské problémy zverejňovaním a rozpitvávaním rozličných menších káuz, manipuláciou a propagandou. Odhliadnuc od toho, že toto bude po strate dôvery v bankový systém, v ktorom ako najchudobnejšia krajina Eurozóny zachraňujeme súkromných bankárov zanedbateľný problém, musím to napísať. Už viac ako rok poukazujem na kauzy a [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 155950x
Priemerná čítanosť článkov: 11139x

Autor blogu

Kategórie